Rss

Aiemmat esitykset

2015

kiikissä-300x140

Kolme iloista rosvoa

Kardemumman kaupunkiin saapuu kolme muukalaista, joille ei poliisimestarin sääntökirjan mukaan löydy sopivaa titteliä.
On odotettava seitsemänsataa kaksikymmentä pikkukakkosta ennen kuin uusia titteleitä voidaan jakaa.
Tällä välin ehtii tietenkin tulla nälkä, jano ja tekemisen puute. Rosvot joutuvat ongelmiin karkkikaupassa, kun kookospallojen houkutus käy liian suureksi.
Mitä tapahtuu kun poliisi saa rosvot kiinni yksi toisensa jälkeen ja mukana on kaikenlisäksi leijona?
Tule mukaan sirkusseikkailuun!

Esitykset:

to 26.11. klo 10 /  to 3.12. klo 10 / su 6.12. klo 15 / to 10.12. klo 10 / su 13.12. klo 15 / ti 15.12. klo 10

Tuotanto: SirkusUnioni ja Seikkailupuisto
Ohjaus ja käsikirjoitus: Antti Kulmala

Valosuunnittelu: Jarkko Forsman

Alkuperäisteos: Thorbjørn Egner

Esiintyjät: Marina Vavilova, Heikki Tolin, Eikka Alatalo ja Jukka Haataja

Tuotanto: SirkusUnioni ja Seikkailupuisto

Ikäsuositus: 4+

Kesto: 35 min.


2015

Sirkus paivakirja-1skorppari

Sirkuspäiväkirja

Kellarista, isoäidin tavaroiden joukosta löytyy vanha päiväkirja.
Kirjasta paljastuu, että mummo on nuoruudessaan ollut oikea sirkustaitelija.
Päiväkirja vie lukijansa mukanaan menneen ajan sirkushumuun.
Tervetuloa mukaan sirkuskiertueelle.

Esitykset:

ma 4.5. klo 10 / ti 5.5. klo 10 / ke 20.5. klo 12 / to 21.5. klo 12 / ti 26.5. klo 12 / to 27.5. klo 10

Ohjaus ja käsikirjoitus: Antti Kulmala

Esiintyjät: Heikki Tolin, Antti Nerg, Petra Solar, Veera Suominen ja Marina Vavilova

Ikäsuositus: 4 +| kesto: 30 min. | Helmiteltta


2014
joulu2014

SirkusUnionin joulusirkus on saapunut Seikkikseen. Lippuvaraukset ja lisätiedot: http://seikkailupuisto.turku.fi/joulusirkus.html
Joulusirkus on saapunut Seikkikseen! Kuinka mahtaa käydä jouluvalmistelujen huiskeessa? Menevätkö siivousvälineet solmuun, kaatuuko kuusi? Vai tulisiko se joulu valmiiksi ehkä vähän vähemmälläkin hössötyksellä? SirkusUnionin Joulusirkus saa ensiesityksensä torstaina 27.11. klo 10. http://seikkailupuisto.turku.fi/joulusirkus.html

2014
messujen

SirkusUnioni mukana Messujen Yössä tänään Jyväskylässä! https://www.facebook.com/events/1453286498259084/ — paikassa Asuntomessut Jyväskylässä 2014.


2014
kadonnut

Seikkailupuiston talvilomatapahtuma ”Kadonneen maailman metsästys” alkaa huomenna! Perjantaina ja lauantaina luvassa sirkustelua SirkusUnionin kanssa. Pääsyliput 2,50€/hlö, esityksiin erillinen maksu. Nähdään Seikkiksessä! https://www.facebook.com/events/693776623986368/2013
merenneito
Seikkailupuiston ja SirkusUnionin uusin yhteistyöproduktio kutsuu katsojat mukaan merenalaiseen taikamaailmaan. Pieni Merenneito on visuaalisesti vaikuttava, nukketeatteria, sirkusta, tarinankerrontaa ja musiikkiteatteria yhdistävä esitys. Tervetuloa!


2012
tulitikku
SirkusUnionin uusi joulusirkus Tulitikkutyttö ei tuo näyttämölle iänikuisia possuja ja tonttuja vaan Hans Christian Andersenin Pieni tulitikkutyttö -satuun pohjautuvan esityksen. Satusedän alkuperäinen tarina on surullinen ja itkettävä, mutta sirkustaiteilija Antti Kulmalan ja tanssitaiteilija Kaisa Koulun käsittelyssä sadusta muovautuu kaunis näky toiveikkuudesta ja elämästä.

Seikkailupuiston Timantti-teatterissa pyörivä Tulitikkutyttö on suunnattu yli 3-vuotiaille katsojille, ja se sopii mainiosti päiväkoti-ikäisille. Esitys ei niinkään kerro alkuperäisen sadun tarinaa sirkuksen ja tanssin keinoin vaan se hyödyntää joitakin sadun teemoja ja tapahtumia.
Tulitikkutyttö on sanaton kertomus ystävyydestä ja sen tuottamasta ilosta ja unelmista. Esitys ei kohkaa ja kolistele vaan luottaa pienimuotoiseen tekemiseen ilman suuria visuaalisia elkeitä tai lavastuksia. Samalla se luottaa lasten kykyyn nähdä ja omaksua.

Kaisa Koulu esittää tulitikkutyttöä, joka aina tikun raapaistessaan kohtaa Antti Kulmalan hahmon. Ja silloin alkaa tapahtua pieniä ihmeitä ja taikoja. Kulmala tepastelee metallijaloillaan ja vaikkapa jongleeraa korkeuksistaan Koulun kanssa palloilla tai renkailla. He tanssivat yhdessä ja tekevät pariakrobatiaa. Näyttämö täyttyy saippuakuplista, jotka saavat pian seurakseen ilmapalloja. Niillä katsojat voivat leikkiä yhdessä tulitikkutytön kanssa.

Vaikka esitystä sävyttää herkkä tunnelmointi, sisältää se myös jännittävyyttä ja näyttävyyttä erityisesti tulen käsittelyn kautta. Kulmalan kieputtaessa tulikeppejä, niellessä tulta ja sytyttäessä lyhtyjä henkäisemällä ensiaamun lapsiyleisö hihkuu innostuneena ja ihailevana.

Suuri osa unelmoivan tunnelman luomisessa on livemusiikilla. Aino Laine soittaa koskettimia ja Minna Heiniö laulaa melodista ja välillä melankolistakin sävelkulkua.

Tulitikkutyttöä voi katsoa ilman mitään tietoa alkuperäisestä tarinasta ja sen tapahtumista. Andersenin sadun tuntevalle aikuiskatsojalle esitys antaa uuden tulkinnan tulitikkutytön surkeasta kohtalosta.

SirkusUnionin esityksessä ei ole ollenkaan kyse kuolemasta ja sen näyttämisestä vaan kyse on fantasiasta, siirtymästä johonkin toiseen todellisuuteen, tähtien tuolle puolen.

KAISA KURIKKA


2012
kakola 3

Kakola goes Halloween III: Lääninvankila 2.11.2012

Kuva: Ville-Matias Roisko

Kakola goes Halloween toteutettiin komannen kerran onnistuneesti.
Yleisöltä, sekä yhteistyökumppaneilta saatu posiitiivinen palaute kertoo
onnistuneesta tapahtumasta.
Kiitokset kaikille mukana olleille!!!

Taas ensivuonna nähdään!


2011

uinu

Uinu

(uinu) on lapsille suunnattu teos, joka kuvaa liikkeen ja sirkuksen keinoin lasten uniajatuksia, -tunnelmia ja -kokemuksia. Teos jatkoa Uni on In- teokselle, jota esitettiin Future Circus-festivaalilla elokuussa 2011. Tekijät keräsivät prosessin aikana ihmisiltä ajatuksia ja kokemuksia unista, joiden pohjalta työstivät teosta. Materiaalia syntyi paljon myös lapsilta ja tätä materiaalia hyödynnettiin (uinu):ssa.

(uinu) on polkuja
(uinu) on leikisti totta
(uinu) on oikeastaan leikki

Konsepti ja esitys: Kaisa Koulu ja Antti Kulmala
Ensi-ilta: 13.11.2011, Seikkailupuisto
Kuva: Thomas Söderström


kakola4

Vuosi sitten ensimmäistä kertaa toteutettu huippusuosittu Nenäpäivän Kakola-tapahtuma myytiin loppuun jälleen tänäkin vuonna. Tapahtuma tuotti 5000 euroa Nenäpäiväkeräykseen. 27.10.2011 järjestetyn tapahtuman sisällön tuotti SirkusUnioni ja Unionin ohella sen toteutuksesta vastasivat Turku Touring, Senaattikiinteistöt, Turun Matkailuoppaat, City Bus sekä Yle Turku. Mukana yhteistyössä olivat myös Turun vankila, Eastway Sound & Lighting Oy, Ruskon kunta, Hannuniitun koulu, Lassila & Tikanoja sekä Turun kaupunginteatteri.

Erityiskiitos niille viidellekymmenelle esiintyjälle, jotka lahjoittivat työpanoksensa Nenäpäivän hyväksi! Ilman teitä tämä taphtuma ei olisi toteutunut.

Sisällön suunnittelu, ohjaus ja tuotanto: Minna Heiniö ja Sami Blomberg
Tapahtumakonsepti: Teemu Vappula, Minna Heiniö, Anu Salminen ja Joona Haarala

Kuvia tapahtumasta:
SirkusUnionin Facebook-sivut
Ida Sandbergin kuvareportaasi tapahtumasta


uni_on_in2

Uni on In -nykysirkusesitys on matka unen ja alitajunnan maailmaan, jossa todellisuuden rajat ja lainalaisuudet ja rajat hämärtyvät tai katoavat kokonaan.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Antti Kulmala
Esiintyjät: Antti Kulmala, Kaisa Koulu, Petra Schütt ja Minna Heiniö
Tuotanto: Minna Heiniö
Ensi-ilta: 22.8.2011, Barker-teatteri
Kuva: Kari Vainio
Yhteistyössä: Taiteen keskustoimikunta, Varsinais-Suomen taidetoimikunta, Turun kaupunki, Turku 2011 sekä Future Circus festivaali

”Esityksen vaikuttavuus perustuu paitsi esiintyjien taitavuuteen ja läsnäoloon, myös skenografisten ja äänellisten elementtien säästeliääseen käyttöön” (Annina Karhu TS 24.8.2011)
Lue koko arvostelu täältä.
Lisää kuvia SirkusUnionin Facebook-sivulla

 


taikaseikkailukasiohjelma taikaseikkailu4

Alakouluikäisille suunnattu nykysirkusesitys Taikaseikkailu on matka salaisuuksien maahan. Matkalla yleisö kohtaa yhdessä esiintyjien kanssa yllättäviä ja kiperiä tilanteita, joista selviämiseen tarvitaan monenlaisia taitoja. Taikaseikkailu on myös moniaistinen kokemus, jonka tekemisessä on huomioitu erityisesti näkövammaiset. Esitystä työstettiin yhteistyössä neljästä näkövammaisesta lapsesta koostuvan pilottiryhmän kanssa.

SirkusUnionin tuottaja Minna Heiniö tekee projektista opinnäytetyön Humanistiseen ammattikorkeakouluun. Työ valmistuu keväällä 2012 ja sen on tilannut Sirkuksen tiedotuskeskus. Toimittaja Tiia Nurmilaakso teki esityksestä jutun Ylen Akuutti-ohjelmaan.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Antti Kulmala
Esiintyjät: Petra Schütt, Antti Kulmala, Markku Tuulenkari ja Minna Heiniö
Tuotanto: Minna Heiniö
Ensi-ilta: 17.8.2011, Seikkailupuisto
Kuvat: Kari Vainio
Yhteistyössä: Marika Leinonen-Vainio, Jaana Engblom/Näkövammaisten keskusliitto, Taiteen keskustoimikunta, Seikkailupuisto ja Future Circus festivaali

Erityiskiitos ja kumarrus: pilottiryhmässä mukana olleet lapset Minja, Väinö, Matias ja Jyri perheineen – kiitos korvaamattomasta avusta!

Lue Kaisa Kurikan arvostelu täältä.
Lisää kuvia SirkusUnionin Facebook-sivulla